Tort Ruxandra

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 250 grame      nuca
  • 5 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Bate albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Adauga galbenusurile unul cate unul,dupa care presara faina. Amesteca de jos in sus pana se desfac toate cocoloasele.

2. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Coace la cuptor,la foc moderat, 30-35 min.Intre timp, freaca margarina cu zaharul. Fierbe laptele cu zaharul vanilat. Adauga nuca si amesteca usor. Dupa ce s-a racit,pune compozitia de nuca peste spuma de unt.

3. Rastoarna apoi blatul peste un servet umezit. Intinde gemul si ruleaza cu ajutorul servetului. Strange putin,dupa care indeparteaza servetul. Dupa ce s-a racit, taie rulada in felii mai groase. Asaza felii de rulada pe fundul si peretii unei cratite tapetate cu ceflofan.Insiropeaza-le cu putin compot si in golurile ramase pune visine. In mijloc,intinde crema de nuci. Asaza deasupra restul feliilor de rulada si insiropeaza din nou. Acopera cu celofan si lasa la rece cateva ore.


Retete similare