Tort sah

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Frecati margarina cu zaharul pana se albeste si se dizolva zaharul. Amestecati ouale intregi cu esenta de vanilie. Amestecati cele doua compozitii si omogenizati. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt. Impartiti aluatul in doua parti egale. O parte o pastrati alba, iar in cealalta puneti pudra de cacao, cernuta. Puneti cele doua aluaturi in doua pungi mai goase (din acelea pentru congelator). Innodati pungile si le lasati pe masa din bucatarie pana la intrebuintare. Din hartie de copt, decupati trei discuri, de dimensiunea fundului detasabil al formei de tort. Cu ajutorul unui compas, desenati cercuri concentrice cu diametrul de multiplu de 3 cm. Aceste foi ne vor fi de ajutor la coacerea foilor de blat. Ungeti o foaie de copt cu ulei (ca sa se vada desenul) si o puneti cu desenul in jos pe fundul detasabil al formei de tort. Taiati cam 1 cm din coltul fiecarei pungi cu aluat si puneti cercuri din aluat, alternand culorile. Incercati sa respectati desenul. Coaceti 12 minute la foc moderat. Faceti o foaie cu marginea alba si doua cu marginea maron. Lasati foile sa se raceasca.

2. Pregatirea cremei: Amestecati pe baie de aburi ouale cu zaharul si laptele praf pana cand se topeste tot zaharul iar compozitia se mai ingoasa. Transferati vasul cu crema de pe aburi intr-un vas cu gheata si turnati toata pudra de cacao cernuta. Amestecati energic pana se raceste crema. Frecati spumos margarina rama pentru creme cu esenta de vanilie. Puneti cate putina crema fiarta in crema de margarina si amestecati cu rabdare cate putin din cele doua creme - ca sa nu se taie. Lasati crema pe masa din bucatarie pana asamblati tortul (la frigider se va intari si nu veti mai putea sa o intindeti). Pentru sirop, puneti apa si zaharul pe foc si dati in cateva clocote ca sa se dizolve zaharul. Lasam sa se raceasca si punem esenta de rom si lichior de ciocolata dupa gust.

3. Asamblati tortul astfel: Insiropati o foaie cu marginea maron, puneti jumatate din crema, apoi puneti foaia cu marginea alba, pe care o insiropati bine, apoi restul cremei si ultima foaie deasemeni bine insiropata. Punem tortul la frigider 1-2 ore ca sa se intareasca crema. Pentru glazura, cernem pudra de cacao cu zaharul farin si amestecam cu laptele rece. Turnati glazura peste torul bine racit. Nivelati cu un cutit cu lama lunga si subtire, apoi decorati cu trandafiri din pasta de lapte praf sau cu frisca.


Retete similare