Tort Sah

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 170 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 200 ml      Frisca
  • Capsuni      fructe
  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 325 grame      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 150 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se bat albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,se adauga si galbenusurile zdrobite,esenta si faina amestecata cu praful de copt, turnata in ploaie.Se unge o forma cu inel detasabil cu putin unt apoi se da la cuptorul preincalzit,sa se coaca timp de 15-20 minute.Blatul copt se da la racit apoi se taie pe orizontala in trei parti egale Din carton decupam 3 cercuri cu diametrele de 7,14 si 21 cm,la o forma cu diametrul de 28 de cm.Cu ajutorul acestor cercuri decupam blatul copt la randul lui in 4 inele(in total ele sunt 12,blatul fiind taiat in trei bucati) Siropul se da in cateva clocote apoi se lasa la racit

2. Crema de capsuni se prepara mixand margarina Unirea aflata la temperatura camerei,cu zaharul pudra cu aroma de vanilie apoi cu serbetul de capsuni,pana devine o crema omogena,pufoasa. Se aseaza din nou forma cu inel detasabil,apoi trecem la montarea tortului astfel; se aseaza in forma primul si al 3-lea inele din blat cu goluri intre ele,goluri care se umplu cu crema,la nivelul blatului apoi se insiropeaza usor cu o lingura fiecare inel de blat si apoi se vine deasupra cu al 2 lea rand,asezand inelul 2 si 4 si procedam in continuare la fel pana ce se aseaza toate inelele si tortul va avea practic 4 nivele

3. Deasupra se niveleaza un strat subtire de crema apoi se decoreaza cu frisca si capsuni taiate in jumatati.Se da totul la frigider 2-3 ore pana se incheaga bine.Se desface forma cu grija ,se aseaza tortul pe platou si se decoreaza cu frisca.Se taie felii subtiri. Pofta buna!


Retete similare