Tort Unirea

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • 50 grame      margarina Unirea Original
  • 150 grame      faina
  • 100 ml      lapte
  • 6      oua
  • 60 grame      zahar tos
  • 60 grame      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Se pregateste un blat de pandispan obisnuit cu cacao din cele 6 oua, faina, zahar si putin ulei. Se separa albusurile de galbenusuri, se freaca galbenusurile cu 2 linguri de zahar si o lingura de ulei si se vor adauga usor peste albusurile batute cu telul spuma tare pana ce se tine castronul intors deasupra capului. se adauga apoi faina amestecat cu cacaoua (2-3 linguri de cacao) in ploaie amestecand cu telul usor si apoi se toarna in tava rotunda cu inel detasabil si se coace la foc mediu cam 20 de minute. Cand e gata se opreste focul, se lasa usa cuptorului intredeschisa sa se raceasca blatul si cand e racit complet abia atunci se taie in 2 discuri. Se insiropeaza 2 discuri de blat de tort cu cacao cu sirop de zmeura. Intre ele se pune un film de crema de ciocolata tip glazura, facuta din 1/2 ciocolata cu trufe si o ciocolata neagra intreaga topite la bain marie impreuna cu putin lapte, 50 g margarina Unirea original, zahar si la sfarsit se adauga miezul de nuca macinat nu foarte marunt.

2. Peste al doilea blat se aseaza crema facuta din frisca batuta cu crema mascarpone si in care adaugam restul de ciocolata cu trufe tocata cubulte mici cu cutitul.Lasam la rece o jumatate de ora.

3. Pregatim glazura finala topind la bain marie ciocolata cu caramel impreuna cu ciocolata neagra.Luam cu lingura si punem intr-o punga sau un pos de ornat si facem zig zaguri creand un fel de dantela de ciocolata cu ochiuri mari. Apoi dam larece o ora si in final asezam pralinele deasupra.Se serveste a doua zi dupa ce a stat la rece peste noapte.


Retete similare