Tort usor cu crema de branza

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 1 linguri      cacao
  • 100 grame      ciocolata
  • 250 grame      faina
  • 500 ml      Frisca
  • Lamai      fructe
  • 200 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 6 buc      oua
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 2 pliculet      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Frecati margarina Unirea Original, tinuta la cald in prealabil, cu 100g de zahar, adaugati treptat cate un galbenusn apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute bine cu putina sare, prin rasturnare, ca sa nu cada blatul. Ungeti o forma cu margarina, turnati aluatul si dati la copt 30-40 de minute in cuptorul preincalzit. Nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute pentru a nu se lasa blatul! Dati la racit si apoi taiati in doua( a doua zi de preferinta)

2. Dati la racit si apoi taiati in doua( a doua zi de preferinta) Pregatiti crema: bateti frisca lichida si bagati-o la rece.Topiti gelatina in lapte conform instructiunilor de pe plic. Fara sa depasiti 60-70 de gade! Frecati branza de vaci cu restul de zahar, coaja de lamaie, zaharul vanilat gelatina topita si calduta inca si jumatate din cantitatea de frisca si puneti repede crema intre blaturi.

3. Decorati blatul cu frisca ramasa, presarati cacao si ciocolata alba taiata fin.


Retete similare