Tort usor cu crema de branza

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • Lamai      fructe
  • 100 grame      ciocolata
  • 1 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina Unirea Original, tinuta la cald in prealabil, cu 100 de grame de zahar,se adauga treptat cate un galbenus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute bine cu putina sare, prin rasturnare, ca sa nu cada blatul. Se unge o forma cu margarina, se toarna aluatul si se da la copt 30-40 de minute in cuptorul preincalzit. Nu se deschide usa cuptorului in primele 15 minute pentru a nu se lasa blatul! Se da la racit si apoi se taie in doua( a doua zi de preferinta)

2. Se pregateste crema: se bate frisca lichida si se da la rece. Se topeste gelatina in lapte conform instructiunilor de pe plic. Fara a se depasi 60-70 de grade! Se freaca branza de vaci cu restul de zahar, coaja de lamaie, zaharul vanilat gelatina topita si calduta inca si jumatate din cantitatea de frisca si se pune repede crema intre blaturi

3. Se decoreaza blatul cu frisca ramasa, se presara cacao si ciocolata alba taiata fin.


Retete similare