Tort Violetta

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      zahar pudra
  • 150 grame      nuca
  • 200 grame      unt
  • 150 grame      ciocolata
  • 8 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 4 linguri      faina

Mod de preparare

1. Separa cu maxima atentie galbenusul de albus. Pune galbenusurile intr-un vas stropeste-le cu putina apa (o lingura, doua) si lasa-le la rece. Bate spuma albusurile cu un praf de sare, pana devin tari. Adauga treptat zaharul si continua sa bati. Adauga aromele si untul topit (racorit in prealabil), in timp ce amesteci cu mixerul la viteza mica. → Adauga faina amestecata cu nuca si amesteca cu o spatula, de jos in sus. Adauga sucul de lamaie. → Pune compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina si coace blatul la foc mic, in cuptorul incins bine, pentru 40 de minute. Testeaza cu scobitoare. → Lasa blatul sa se raceasca in forma lui inainte sa-l scoti. Il tai in doua sau in trei numai cand este perfect rece.

2. Galbenusurile de freaca spuma cu zaharul. Trebuie batute bine, pana ce zaharul se topeste complet. Adauga laptele si amesteca.Topeste ciocolata. Pune spuma de oua in baie de apa fierbinte si bate totul pana cand se intareste usor. Adauga ciocolata topita si amesteca in continuare pe aburi, doar cateva minute. Da deoparte si lasa sa se racoreasca. Cand este bine racita spuma de oua adauga untul si amesteca pana ce crema devine spumoasa. Da la rece crema pentru 30 de minute

3. Monteaza tortul. Blatul este moale, nu trebuie insiropat, dar daca vrei sa-l insiropezi o poti face. Cel mai bine prepara o cafea slaba si lunga si adauga in ea putina esenta de rom.


Retete similare