Tortul Blanka

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 360 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 250 ml      lapte
  • 6 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 linguri de faina, 4 oua, 150 grame zahar, vanilie, putina sare, 8 linguri apa Blat: Se separa galbenusurile de albusuri, iar peste galbenusuri se pune sarea si se lasa 5 minute. Intre timp se bat albusuriile spuma, peste galbenusuri se pune zaharul si se freaca pana se topeste. Se incorporeaza apa picatura cu picatura apoi se adauaga faina amestecand usor. La urma se pun albusurile batute spuma. Dupa coacerea blatului se taie in 3 si se insiropeaza fiecare parte cu sirop din esenta de rom si zahar.

2. Crema: 3 linguri zahar, 3-4 linguri cafea, budinca de vanilie, 1 plic zahar vanilat, 250 g margarina Crema: se ard 3 linguri de zahar pana spumeaza, se stinge cu 3-4 linguri de cafea strecurata apoi se pun 1/4 litru lapte si 150 grame zahar si se pun la fiert. 1/4 l lapte se freaca cu budinca de vanilie si o lingura de vanilie care se toarna peste laptele cu zahar ars (se ia de pe foc), la care se adauga un pachet de margarina se amesteca cat este cald.

3. Cand aceasta s-a racit, se umple blatul iar pe deasupra se pun nuci taiate si prajite. Se adauga frisca dupa preferinta.


Retete similare