Trandafirasi cu branza dulce

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar pudra
  • 25 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.eu am lasat 30 de minute).Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala.Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente şi se framanta bine, adaugand laptele si 50g margarina topita, lichida, pana se desprinde aluatul de pe mana. Lasi la crescut intr-un vas pe care l-ai uns cu 25g margarina lichida, la loc caldut, acoperi bine, spui un "Doamne-ajuta!" si poti sa faci o cruce din aluat- chiar ajuta ;-) Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g, si stafidele spalate si curatate de codite.

2. Pregatim tavile pe care le ungem cu cele 25g de margarina ramasa.Dupa ce aluatul a crescut,se împarte in 12 bucati egale(bile). Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul, se formează cercuri, se cresteaza in 5 laturi ca niste petale, se asează umplutura pe mijlocul cercului -cam doua linguri pline de branza, dar suprapuse si se ridica petalele peste umplutura dupa ce le-ati uns in prealabil cu ou batut. Astfel se formeaza placintele sub forma de trandafirasi. Se intind cu sucitorul, se formează cercuri, se cresteaza in 5 laturi ca niste petale, se asează umplutura pe mijlocul cercului -cam doua linguri pline de branza, dar suprapuse si se ridica petalele peste umplutura dupa ce le-ati uns in prealabil cu ou batut. Astfel se formeaza placintele sub forma de trandafirasi.

3. Se asează trandafirasii in tavi, se mai lasa putin la crescut(15min), timp in care se ung cu ou batut.Se coc la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.Se mananca simple, pudrate cu zahar sau cu sirop de zmeura, visine etc., dupa preferinte. Eu le-am imbogatit cu sirop de zmeura.


Retete similare