Trandafirasi cu migdale

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 75 grame      zahar pudra
  • 100 grame      gem
  • 250 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-un castron se amesteca faina cu sarea. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul pudra si se framanta totul cu mixerul sau mana, pana s e obtine un aluat omogen. Se lasa la rece 1 ora.

2. Cuptorul se infierbanta la 200 grade Celsius. Pe masa se presara faina, se intinde aluatul si cu o forma se decupeaza floricele. Galbenusul de ou se amsteca cu putina apa, se unge jumatate din numarul de floricele si pe deasupra se presara fulgii de migdale. Toate florile se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10 minute.

3. Trandafirasii se lasa sa se raceasca. Se lipesc pe urma cate doi cu dulceata, avand grija ca partea cu fulgi de migdale sa ramana deasupra.


Retete similare