Trandafirasi cu migdale

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 250 grame      faina
  • 100 grame      gem
  • 200 grame      margarina Unirea Original
  • 75 grame      zahar pudra

Mod de preparare

1. Intr-un castron amestecati faina cu sarea. Margarina o razuiti solzisori si o presarati deasupra.Adaugati zaharul pudra si framantati totul cu mixerul sau mana, pana obtineti un aluat omogen. Lasati la rece 1 ora.

2. Cuptorul se infierbanta la 200gade Celsius. Pe masa presarati faina, intindeti aluatul si cu o forma decupati floricele. Galbenusul de ou il amestecati cu putina apa, ungeti jumatate din numarul de floricele si pe deasupra presarati fulgii de migdale. Puneti toate florile pe o tava tapetata cu hartie de copt si le dati la cuptor pentru 10 minute.

3. Trandafirasii se lasa sa se raceasca. Lipiti pe urma cate doi cu dulceata, avand gija ca partea cu fulgi de migdale sa ramana deasupra.


Retete similare