Trandafiri cu nuca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 150 grame      nuca
  • 100 grame      cacao
  • 200 grame      zahar tos
  • 250 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Drojdia o dizolvam in 100ml lapte caldut cu o lingura de zahar si una de faina, se lasa 10 minute. Intr-un lighean cernem faina, turnam drojdia in mijloc, apoi adaugam margarina unirea si restul ingredientelor. Framantam un aluat si il lasam la crescut o ora si jumatate.

2. Dupa ce creste aluatul il intindem pe masa presarata cu faina, il ungeti cu margarina unirea experta lichida si presaram zahar, nuca si scortisoara. Taiem alutul in forma de triunghiuri neregulate. Tava de muffins o ungem bine cu margarina unirea experta lichida atat in interiorul cavitatilor cat si exterior.

3. Asezati aleatoriu triunghiurile de aluat formand in mijloc un mic boboc de trandafir. Coaceti la 180 de grade timp de 25-30 de minute.


Retete similare