Trufe cu ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 200 grame      ciocolata
  • 20 grame      cacao
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Puneti intr-o craticioara la bain-marie (pe baie de aburi) ciocolata rupta bucatele,frisca lichida si margarina. Amestecati continuu pana se topeste ciocolata si margarina si incepe sa se omogenizeze compozitia.

2. Adaugati apoi nessul si esenta de rom si amestecati energic pana se dizolva nessul. Dati compozitia la frigider pentru circa o ora. Cand s-a racit trebuie sa se intareasca dar nu foarte tare, suficient incat sa poata fi modelata.

3. Formati cu mainile bilute din compozitie de marimea unei nuci si le tavaliti prin cacao. Dupa ce ati modelat toate trufele dati din nou la frigider caci ele se mai inmoaie de la caldura mainilor. Compozitia poate fi pusa intr-un posh cu sprit si puteti turna bomboanele pe pat de cacao, dupa care cerneti cacao peste ele si le bagati apoi la rece asezate pe un carton.


Retete similare