Trufe cu ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 200 grame      ciocolata
  • 20 grame      cacao
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pun intr-o craticioara la bain-marie (pe baie de aburi) ciocolata rupta bucatele,frisca lichida si margarina. Se amesteca continuu pana se topeste ciocolata si margarina si incepe sa se omogenizeze compozitia.

2. Adaugam apoi nessul si esenta de rom si amestecam energic pana se dizolva nessul. Dam compozitia la frigider pentru circa o ora. Cand s-a racit trebuie sa se intareasca dar nu foarte tare, suficient incat sa poata fi modelata.

3. Formam cu mainile bilute din compozitie de marimea unei nuci si le tavalim prin cacao. Dupa ce am modelat toate trufele dam din nou la frigider caci ele se mai inmoaie de la caldura mainilor.


Retete similare