Trufe de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 150 grame      ciocolata
  • 5 grame      zahar vanilat
  • 30 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se topeste ciocolata la bain-marin. Se ia de pe foc si se lasa la racit nitel, turnandu-se si margarina si amestecand pana se topeste

2. Se lasa apoi la racit pana devine calduta. Se toarna frisca lichida nebatuta. Se omogenizeaza bine din nou pe foc la bain marin. Se lasa la racit. Cand s-a racit se introduce la frigider pentru minim 4 ore.

3. Cand s-a intarit, se scoate si se ia cu lingurita facandu-se mici bilute in mana tavalindu-se dupa preferinte in cacao, alujne pisate sau scortisoara. Se tin apoi la frigider si se consuma chiar cum le scoateti de la frigider reci. Se topesc in gura! sunt absolut delicioase! Sunt sanatoase pt ca zaharul este brun, ciocolata este amaruie (~80% cacao) si nu-s pline de E-uri si conservanti ca cele din comert iar gustul este net superior si vor da bine pe orice platou de deserturi la sarbatori...


Retete similare