Trunchiulete

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 24 grame      cacao
  • 450 grame      zahar tos
  • 9      oua
  • 30 ml      lapte
  • 300 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluatul : Se bat albusurile cu zaharul farin pana sta, apoi cu o lingura se adauga nuca macinata si se amesteca de jos in sus usor pana se incorporeaza nuca bine, rezultand bezea cu nuca. Se taie hartie pentru copt pe masura tavii. Se pune bezeaua cu lingurita in tava ca niste gramajoare. Se da la foc mic astfel incat sa se usuce bine bezeaua (este recomandat sa nu se faca toata compozitia o data, ci sa se imparta in 3 parti care se fac pe masura ce se coace cate o tava

2. Crema : Cele 9 galbenusuri se mesteca cu 450 grame zahar tos si cu 2-3 linguri cacao si cu 2-3 linguri (30ml) lapte si se pun pe foc amestecandu-se cu lingura de metal, pana cand da in fiert. Cand sunt caldute se pune esenta si margarina Unirea

3. Bezelele se lipesc cu crema calduta pe partea umflata, apoi se tavalesc prin nuca.


Retete similare