Turta dulce

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Lamai      fructe
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 2 cesti zahar (250 g), 2 cesti apa fierbinte (250 ml), 100 g nuca macinata, 100 ml ulei, coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, esenta de rom, o lingurita scortisoara, 2 linguri stafide, o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie si faina cat cuprinde. Se foloseste tava de doi cozonaci, care se va unge cu margarina si se tapeteaza cu faina. O ceasca de zahar se pne la topit, dupa ce s-a topit se adauga cea de-a doua ceasca de zahar si apoi imediat cele doua cesti de apa fierbinte. Se amesteca bine pana se topeste zaharul. Se lasa sa dea cateva clocote, se da de-o parte si se lasa sa se racoreasca. Apoi se adauga 100 g nuca macinata, 100 ml ulei, coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, esenta de rom, o lingurita scortisoara, 2 linguri de stafide, o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie si faina pana se obtine o compozitie asemanatoarea cu cea de chec. Se pune compozitita obtinuta in tava si se coace la foc potrivit timp de 45 de minute.

2. Crema: 250 g margarina unirea pentru creme, 100 g nuca macinata, coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, 150-200 g zahar, un plic zahar vanilat, 1 lingura ness. Margarina se freaca spuma, se adauga zaharul, nuca macinata, coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, ness-ul. Blatul se taie in doua, se aplica la mijloc cremea. Peste crema se pot pune si visine din dulceata. Dupa ce am pus crema se pune cea de-a doua parte a blatului.

3. Glazura: 150 g zahar, 2 linguri cacao, 3-4 linguri apa, 100 g margarina Unirea. Se pun pe foc ingredientele intr-o craticioara amestecand continuu. Se lasa pe foc sa clocoteasca timp de cinci minte. Se da vasul de-o parte se se adauga 100 g margarina Unirea, amestecand continuu pana se incorporeaza margarina. Deasupra tortului se intinde glazura dupa ce se raceste. Peste glazura se poate presara nuca de cocos.


Retete similare