Valurile Dunarii

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 300 grame      unt
  • 200 grame      ciocolata
  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 350 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 600 ml      lapte
  • 350 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: margarina se bate spumă cu mixerul. Se adaugă treptat zahărul şi ouăle, până devine cremoasa compozitia. Apoi se cerne făina amestecată cu praful da copt. Amestecul se împarte în două - jumătate se amestecă cu sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie, cealaltă jumătate, cu cacaoa. În tava unsă şi tapetată (sau cu hârtie de copt) se pun amestecul galben, cu grijă, apoi cel maro şi apoi vişinele foarte bine scurse. Se coace la 175 de grade Celsius aproximativ 30 de minute.

2. Crema: Se pregăteşte budinca. La sfârşit se pune deasupra puţin unt să nu facă o crustă şi se lasă la răcit. Restul de unt se bate spumă şi se încorporează în el budinca rece încetul cu încetul. Crema se pune peste blatul răcit şi se bagă în frigider.

3. Glazura: Ciocolata se rupe bucăţi şi se topeşte pe aburi. Se adaugă untul de cocos şi o lingură de smântână şi se lasă puţin să se răcească. Se pune peste cremă şi apoi se dă la rece.


Retete similare