Valurile Dunarii

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 300 ml      Frisca
  • 1 linguri      cacao
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 200 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Margarina, zaharul si ouale se amesteca spumos. Se adauga faina cu praful de copt. Jumatate din aluat se intinde intr-o tava unsa, restul se amesteca cu o lingura cacao, apoi se intinde peste primul aluat. Se infig visinele scurse, una cate una, in siruri destul de dese. Se coace la 175 grade, 35-40 minute.

2. Crema: se fierbe budinca. Cand s-a racit se amesteca spumos cu margarina sau untul si se intinde pe prajitura complet racita. Se pune in frigider. Cand crema s-a intarit, se topeste ciocolata si se intinde calduta pe prajitura. Se procedeaza repede, peste toata suprafata, caci ciocolata se intareste imediat.

3. Peste 5 minute se taie cu un cutit mare, inmuiat de fiecare data in apa fierbinte. Prajitura se tine la frigider.


Retete similare