Vieneza

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 6 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 6 linguri      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se fac doua foi de rulada astfel: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar si galbenusurile cu restul. Se amesteca cele doua compozitii si se incorporeaza faina usor. Se intinde pe hartie de copt doua foi si se coc la foc potrivit. Pregatim zaharul caramel astfel: zaharul se pune intr-o cratita cu putina apa si se tine pe foc amestecand continuu pana capata o culoare aramie. Se adauga putina apa astfel il impiedieca sa se intareasca si sa putem sa-l intindem uniform pe foi.

2. Crema: Praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin lapte. Restul de lapte se pune la fiert si cand a dat in clocot il adaugam peste compozitia de budinca. Se fierbe incontinuare pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit putin adaugam esenta si margarina spumand la viteza mare pana obtinem o crema omogena si fina.

3. Cand caramelul s-a intarit pe foi punem un strat de crema intindem uniform, asezam rulourile una langa alta, punem si al doilea strat de crema apoi asezam ultima foaie cu caramelul spre crema. Imbracam prajitura cu un strat de crema si radem deasupra ciocolata. Se lasa la rece de pe o zi pe alta pana ce caramelul se topeste si prajitura poate fi taiata.


Retete similare