Visinele

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 75 min

Ingrediente

  • 175 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se dau biscuitii prin masina de tocat sa se macine bine. Din plicul de cacao se pastreaza 1 lingura si jumatate de cacao in care se vor tavali cateva din bilele obtinute, iar restul de cacao se pune peste praful de biscuiti impreuna cu zaharul pudra si cel vanilinat si se amesteca bine.

2. Intr-un vas, la foc mic, se pune margarina la topit, iar cand e gata se da de pe foc si se lasa putin la racorit. Cand margarina s-a racorit suficient, se adauga peste amestecul de biscuiti, apoi se adauga si visinata, plus o lingurita de esenta de rom si se framanta usor pana se omogenizeaza compozitia.

3. Se taie bucatele de visine, dam compozitiei formele dorite, iar in interior punem bucatelele de visine. Eu, dupa cum arata si fotografiile, am ales sa fac niste cosulete (se formeaza niste bile, se preseaza cu degetul in interior, apoi se preseaza marginile pana rezulta cosuletele) si niste bilute (pe unele le-am tavalit prin zahar pudra, pe altele prin cacao).


Retete similare