Zapezita

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 3 buc      oua
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se ia pachetul de margarina si se tine la temperatura camerei. Apoi se pune intr-un vas, peste margarina se pun 4 linguri apa si 2 linguri otet. Se amesteca, apoi se toarna faina, ca dupa framantare, sa iasa un aluat elastic. Dupa ce aluatul e gata, se ia o tava de prajituri, se unge si se presara cu faina.

2. 3/4 din aluat se pune in tava, apoi se toarna gemul. Deasupra, ce a mai ramas din aluat (1/4 din aluat) se rade pe razatoarea mare si se pune pe toata suprafata cu gem. Se da tava la cuptor, iar cand e aproape gata se bat cele 3 albusuri, se pun deasupra aluatului ras si se da inca 1/4 ora la cuptor

3. Se scoate prajitura dupa ce s-a copt, iar deasupra se adauga nuca de cocos, pentru ca prajitura sa para ninsa.


Retete similare