Zdreanta

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 330 grame      zahar tos
  • 280 ml      lapte
  • 580 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foi: din toate se prepara un aluat si se framanta pana se desprinde usor de pe maini. De preferinta margarina si smantana sa fie la temperatura camerei. Aluatul se imparte in 4 parti egale, se intind foile si se coc pe dosul tavii.

2. Crema: se arde zaharul pana se caramelizeaza, se incalzeste laptele (sa fie caldut) si se stinge zaharul caramelizat. Separat se freaca 4 linguri cu varf de zahar, 4 linguri cu faina si 3 linguri lapte rece. Apoi se toarna peste zaharul gata caramelizat si laptele. Se pune din nou pe foc pana scade ca un magiun, dar se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. Apoi se opreste focul si se da deoparte. Cand s-a mai racit sa fie caldut, se adauga pachetul de margarina si se amesteca pana se topeste margarina.

3. Compozitia asa calduta, se pune peste foi, ultima se sfarama in bucatele foarte mici, se zdrentuieste si apoi se preseaza foarte bine. Se taie in bucati prajitura numai dupa 24 ore de la umplerea foilor.


Retete similare